Enda en seier til damelaget

26/11/2023

Ny seier til damelaget

Dette skjedde på hjemmebanen Skjettenhallen, og jentene dro i land en 3-1- seier mot osloklubben OSI, settsiffer 25/23 – 25/22 – 13/25 – 25/21. Se stream av kampen her.

Første settet var svært jevnt, og lagene fulgte hverandre helt fram til stillingen 23-23. Men det ble altså Skjetten som klarte å vippe kampen til sin fordel, 25-23.
Mye stemte for Skjetten, og Ellinor Karlsen plukket poeng jevnt og trutt med sine smasher fra kanten. Veteran Anna Hsien viste også fram noen klasse- angrep.

I andre sett startet OSI litt famlende, og havnet bakpå til 11-4 og timeout. De gjorde nå flere innbytter og kom mer med i kampen, men Skjetten hadde tilsynelatende kontroll. Stillingen 19-11 ble til 21-16, og etter mye sløsing med sjanser fra Skjetten sin side stod plutselig tallene 22-20 på tavlen! Hjemmelaget klarte imidlertid å beholde roen og fikk settball på stillingen 24-22. Når så OSI servet i nettet var det tid for å puste ut, settseier 25-22.

I neste sett fikk Skjetten en katastrofestart, og plutselig lå de under 1-8. Rytmen hos Skjetten-spillerne var borte, og OSI kjørte på med høy selvtillit. Skjetten var ikke til å kjenne igjen fra de to første settene, og en svak uro bredte seg blant hjemmefansen på tribunen, hva skjer? OSI vant settet med 25-13.

I fjerde sett satte Skjetten inn spiller nr 2 Ingeborg Våg. Etter en fomlende start fra begge lag og 4-4, var det OSI sin tur til å miste flyten, men etter OSI- timeout på 9-5 ble stillingen fort 10-8. Herfra presterte begge lagene mye bra volleyball, og Skjetten hadde bra kontroll fram til 17-13. Denne ledelsen ble så spist opp, og det stod 22-19 til Skjetten da 14-åringen Frøya Bredland ble satt inn for å serve. Det ble ingen direkte serve-ess, men servene var så gode at det det stod 24-20 før OSI fikk tilbake serven. Nå vant OSI neste serverunde, men sendte neste serve utenfor banen og Skjetten vant settet med 25-21.

Godt å se at Skjetten-laget begynner å finne fasongen igjen. Pernille Granlund gjør en solid jobb som opplegger, og Ellinor Karlsen plukker poeng jevnt og trutt. Hun inntok forøvrig andreplassen som «beste poengplukker» i denne serierunden. Og det var artig å se unge Frøya Bredland komme inn i en avgjørende situasjon og bare gjøre det hun tydeligvis har spisskompetanse på, sende avgårde susende og intrikate server!